Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΕΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης Ηρακλή (ΠΡ.Α.Κ.Σ.Η.), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαΐου, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Μηλάκι, η ετήσια εκπαίδευση των εθελοντών πυροπροστασίας από τους δήμους, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η εκπαίδευση έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβερίου και περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιών και ασκήσεις κατάσβεσης και πρόληψης.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν οι εθελοντικές ομάδες περιπολίας και πυροπροστασίας από τους Δήμους Αμαρυνθίων, Αυλίδος, Αυλώνος, Διρφύων, Δυστίων, Ερέτριας, Κονιστρών, Μεσσαπίων, Στυρέων και Ταμυνέων. Η παρουσίαση έγινε από τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, Β. Αργύρη και τον Πυραγό  Π. Κουλκουβίνη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και η άσκηση πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ευβοίας, Πυράρχου Α. Σερεντέλου. Την ετήσια εκπαίδευση παρακολούθησαν η διοίκηση του εργοστασίου, εργαζόμενοι της εταιρείας και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.



Το πρόγραμμα ΠΡ.Α.Κ.Σ.Η. είναι ένα διαρκές αναπτυξιακό πρόγραμμα που υλοποιεί η ΑΓΕΤ Ηρακλής στην περιοχή της Εύβοιας. Περιλαμβάνει δράσεις όπως η υποστήριξη τοπικού προγράμματος πυροπροστασίας, ενίσχυση αποκατάστασης και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και προγράμματα για την ενίσχυση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου